Fra mad til fællesskab: Udvikling af en positiv frokostoplevelse
- » Eleverne nyder vores nye kantine. Der er meget roligt, når de spiser nu, og de kan virkelig godt lide miljøet. Og som lærer kan jeg se, at kantinen også påvirker deres generelle velbefindende - og deres akademiske præstationer,« siger hun.
Fællesskab og grønne områder
Samfundsfagslærer Andreas Broman spiser frokost i kantinen hver dag, og han føler, at børnene er mere motiverede for at gå i kantinen nu. Før var kantinen et sted, hvor man gik hen for at spise og så gå igen, men nu ser han, at de gerne bliver længere og socialiserer.
Hans personlige favorit ved den nye spisesal ser ud til at være det, som både de voksne og børnene er glade for - muligheden for at sidde på forskellige måder. Hvor kantinen tidligere var indrettet med langborde, er den nu i stedet indrettet med borde og stole i forskellige højder og sektioner.
Nellie og Signe går i samme klasse og er begge enige om, at bænkene er deres yndlingssted at sidde, fordi de nu ikke behøver at mase sig frem.
- »Jeg synes, de nye bænke er gode, for så kan vi sidde fire på den ene side og tre på den anden side. Så er der ingen, der behøver at sidde på kanten,« siger Nellie.
- »Det er rart at kunne sidde alene med sine venner nu. Før sad alle sammen, men nu kan vi vælge, om vi vil sidde i grupper eller bare nogle få,« siger Azjargal.
Så hvordan gjorde vi skolens nye kantine til en succes?
Hos AJ Produkter arbejder vi sammen med kontraktkunder for at skabe et holistisk billede af deres behov, så vi kan være en langsigtet partner for dem. For det er mere end bare at være leverandør, det er at være en medspiller, hvor vi kan bruge vores ekspertise inden for indretning - så rektorer og lærere kan fokusere på eleverne og deres aktiviteter.
For os er det af stor betydning, at de løsninger, vi udvikler, understøtter skolens pædagogiske fokus. På Dibber International School i Sollentuna var målet at øge trivslen og skabe en god oplevelse omkring frokosten og deres koncept "the Dibber Meal".
- Vi er med tidligt i planlægningsfasen, og vi arbejder ofte med at udvikle hele møbelkoncepter sammen med kunden og sikrer, at det matcher deres profil og brand i det hele taget, siger Anna.
- »Grunden til, at vi valgte AJ Produkter, er, at vi kunne sætte os ned med dem helt fra begyndelsen og fortælle dem, hvad vores behov var. Og trin for trin har de været med os hele vejen, helt frem til hvor vi er i dag. Mit ekspertiseområde er uddannelse. Det handler ikke om møbler eller kantiner. Men deres ekspertise betyder, at vi sammen har været i stand til at skabe magi i vores nye spisesal.
Pædagogiske måltider - med the Dibber Meal
The Dibber Meal er et fælles koncept for alle Dibbers skoler og børnehaver i Sverige og i udlandet. Konceptet er udviklet af Dibber sammen med skolens kokke og pædagoger for at skabe måltider, der er mere end bare maden på tallerkenen. Al mad tilberedes centralt i et fælles køkken og tilberedes derefter lokalt på hver skole og børnehave. Det sikrer, at maden er af samme høje kvalitet og næringsværdi, uanset hvilken skole børnene går på.
Konceptet bygger på fire søjler: gode råvarer, god viden, god miljøtænkning og en god madoplevelse. Det tidspunkt, hvor elever og lærere spiser, skal også være et roligt og behageligt øjeblik, hvor der er mulighed for dialog mellem elever, men også mellem elever og lærere.
Vores indretningsforslag i korte træk:
Med en blanding af forskellige siddehøjder, sektioner og et roligt farveskema skabte vi en behagelig og indbydende spisestue, som både voksne og børn kan nyde i mange år fremover.
Vi kan hjælpe dig med at indrette din kantine
Har du brug for inspiration eller hjælp til et projekt, der skal forbedre spisemiljøet på din skole? Hos AJ Produkter har vi et dedikeret team af indretningseksperter til skole- og offentlige miljøer - og vi hjælper dig gerne.
Send os en mail på info@ajprodukter.dk.